Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν, χάρη στην υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και όλων των χορηγών. Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να παροτρύνει τους συμμετέχοντες, αντί εξόδων εγγραφής, να συμβάλουν στην οικονομική στήριξη του Φιλανθρωπικού Σωματίου “Κιβωτός Αγάπης”, που λειτουργεί το Άσυλο Χρονίων Παθήσεων Παίδων «ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ». Όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΑΡ. ΛΟΓ/ΜΟΥ= 6129-010046-119 | ΙΒΑΝ= GR51 0171 1290 0061 2901 0046 119
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΡ. ΛΟΓ/ΜΟΥ= 225/296 210-17 | ΙΒΑΝ= GR87 0110 225 00000 225 2962 1017

Παρακαλούμε η κατάθεση σας να περιγράφεται ως “Βιβλιοθήκες”, ώστε να είναι εφικτός ένας απολογισμός αυτής της πρωτοβουλίας.

Το Ίδρυμα «ΓΑΛΗΝΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» έχει σαν σκοπό να συνδράμει τις οικογένειες (κυρίως τις πολύτεκνες), αναλαμβάνοντας το βάρος της ανατροφής παιδιών με τόσο σοβαρά προβλήματα και απαλλάσσοντάς τες κατ’ επέκταση από το κοινωνικό στίγμα που επηρεάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας. Λειτουργεί δύο τμήματα: ένα τμήμα ανηλίκων που δέχεται παιδιά ηλικίας 1-18 ετών με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ένα τμήμα ενηλίκων που δέχεται αποκλειστικά τα παιδιά του τμήματος ανηλίκων όταν ενηλικιωθούν. Η εισαγωγή γίνεται με αίτηση των γονέων, με εισαγγελική παραγγελία ή μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων (παιδιά που γεννιούνται στα νοσοκομεία ή πηγαίνουν για περίθαλψη και εγκαταλείπονται εκεί).

Παρέχει εντελώς δωρεάν (δεν ζητά καμία οικονομική συνδρομή από τους οικείους) διαμονή, τροφή, ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Εφαρμόζει προγράμματα φυσικοθεραπείας, εργασιοθεραπείας, καθώς επίσης καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης των παιδιών που λόγω των σοβαρών αναπηριών τους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν μόνα τους τις βασικές ανάγκες.

Η οικονομική στήριξη θα βοηθήσει την “Κιβωτό Αγάπης” να καλύψει ανάγκες υγειονομικού υλικού, υλικών καθαριότητας των παιδιών (π.χ. πάνες ακράτειας), κλπ.