Προς Πάτρα

Με τρένο

Η Πάτρα συνδέεται με τρένο είτε με αμαξοστοιχίες από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” είτε από τον Πειραιά. Και στις δύο περιπτώσεις η γραμμή καταλήγει στο Κιάτο, όπου οι επιβάτες επιβιβάζονται σε λεωφορεία της Trainose για να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι προς την Πάτρα. Οι επιβάτες της γραμμής από το Αεροδρόμιο έχουν μια ακόμη μετεπιβάση στον σταθμό “Κάτω Αχαρναί”. Το εισιτήριο από Πάτρα μέχρι Πειραιά μετ’ επιστροφής κοστίζει 27,20 ευρώ,  ενώ για το Αεροδρόμιο κοστίζει 32 ευρώ και ο συνολικός χρόνος της διαδρομής είναι 3 ώρες και 15 λεπτά.

Με λεωφορείο

Η Πάτρα συνδέεται με την Αθήνα με συχνά δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων μέσω του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Υπό κανονικές συνθήκες τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε 30 λεπτά και η διαδρομή διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Υπάρχουν επίσης εξπρές δρομολόγια  που μειώνουν το χρόνο της διαδρομής σε 2 ½ ώρες. Ο κύριος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στην Αθήνα είναι ο Κηφισός, στην οδό Κηφισού 100 (τηλέφωνο: 210 5124910). Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού συνδέεται με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μέσω της λεωφορειακής γραμμής X93 με  τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ και χρόνο διαδρομής 50 λεπτά. Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων της Πάτρας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ζαΐμη 2 και Όθωνος Αμαλίας (τηλέφωνο: +30 2610 623886-8).

Η Πάτρα συνδέεται επίσης με τη Θεσσαλονίκη με δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων μέσω του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης  βρίσκεται στην οδό Γιαννιτσών 197 (τηλέφωνο: 2310 595425).

Η Πάτρα συνδέεται και με την πόλη των Ιωαννίνων με δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων μέσω του  ΚΤΕΛ Αχαΐας. Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων των Ιωαννίνων βρίσκεται στην οδό Λεωφ. Γεωρ. Παπανδρέου 45, Ιωάννινα 45444 (τηλέφωνο + 302651083072, + 302651083071).

Λόγω πανδημίας, όλα τα δρομολόγια έχουν περιοριστεί. Η ιστοσελίδα θα ενημερωθεί εκ νέου μόλις υπάρχουν νεότερα, αλλά συμβουλεύουμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ Αχαΐας https://www.ktelachaias.gr για επίκαιρη ενημέρωση.

Με ΙΧ

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, ακολουθήστε τη δεξιά παρακαμπτήριο αμέσως μετά τα διόδια. Μετά από 300 μ., στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται, ακολουθήστε την αριστερή οδό που περνάει κάτω από τη γέφυρα και μετά από (200 μ) θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εκτείνεται προς τα δεξιά. Όταν βρεθείτε στο χώρο του Πανεπιστημίου, ακολουθείστε την εσωτερική σήμανση προς «Κεντρική Βιβλιοθήκη».

Από την Πάτρα στο Πανεπιστήμιο

Με αυτοκίνητο

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Πάτρας. Από το κέντρο της Πάτρας, ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, μετά ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος» συναντάτε τα πρώτα φανάρια ακριβώς πριν το ποτάμι (Χάραδρος) και στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες. Όταν βρεθείτε στον χώρο του Πανεπιστημίου, ακολουθείστε την εσωτερική σήμανση προς «Κεντρική Βιβλιοθήκη».

Με λεωφορείο

Το αστικό λεωφορείο No 6, εκτελεί καθημερινά  δρομολόγια κάθε 10 – 15 λεπτά για το Πανεπιστήμιο και το  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκινώντας από την αφετηρία στην οδό Ερμού, ανάμεσα στις οδούς Όθωνος-Αμαλίας και Αγίου Ανδρέου. Επειδή η γραμμή 6 δεν περνά σε κάθε δρομολόγιο από το Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή για να εντοπίσετε τη σχετική ταμπέλα στο λεωφορείο. Για τους φοιτητές ισχύει μειωμένο εισιτήριο κατά τη διάρκεια του πανεπιστημιακού έτους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, την έκδοση εισιτηρίων και τις τιμές τους,  μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.astikopatras.gr/.

Λόγω πανδημίας τα δρομολόγια του No 6 πραγματοποιούνται περιορισμένα.

Με τρένο

Ο Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα και συνδέει την Πάτρα με το Ρίο. Ξεκινά από τη στάση στον Άγιο Ανδρέα (Παπαφλέσσα & Μαιζώνος) με πρώτο δρομολόγιο στις 06:30 και τελευταίο στις 22:30 για τη διαδρομή  Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Ρίο και από τις 07:00 έως τις 23:00 για τη διαδρομή  Ρίο – Πάτρα – Άγιος Ανδρέας. Στην στάση “Καστελλόκαμπος” υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορεία για Άγιο Βασίλειο, Νοσοκομείο-Πανεπιστήμιο με το ίδιο εισιτήριο. Η εσωτερική σήμανση «Κεντρική Βιβλιοθήκη» στον χώρο του Πανεπιστημίου θα σας οδηγήσει στη ΒΚΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.trainose.gr/.

Με ταξί

Υπάρχουν περίπου χίλια ταξί στην πόλη της Πάτρας. Πολλά ταξί  λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Μπορεί κάποιος να βρει ταξί σε μια στάση – «πιάτσα» ταξί. Πολλές «πιάτσες» ταξί βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου Β’ καθώς και στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων και στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό σταθμό. Από το Πανεπιστήμιο πλησιέστερος σταθμός είναι στο Νοσοκομείο του Ρίου. Μπορείτε επίσης να καλέσετε τηλεφωνικά ταξί χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω αριθμούς 1300, 2610 346700, 2610 450000. Το μέσο  κόστος μιας διαδρομής είναι περίπου 8 ευρώ.